Tools

USRŠBIH

Udruženje za saradnju roditelja i škola u BIH

You are here: Home » Posljednje vijesti » BORBA PROTIV SEKSUALNOG NASILJA NAD DJECOM
Srijeda, 17. Jan. 2018.

BORBA PROTIV SEKSUALNOG NASILJA NAD DJECOM

E-mail Ispis PDF

 PANDORINA KUTIJA» REGIONALNA MREŽA ZA BORBU PROTIV SEKSUALNOG NASILJA NAD DJECOM

 

budimpesta prava 

     Osnovu mreže «Pandorina kutija» čine nevladine organizacije u četiri države: Novosadska novinarska      škola iz Novog Sada, Medijske inicijative iz Sarajeva, Institut Stine iz Splita i Udruženje nezavisnih  novinara iz Budimpešte.  


 

 

Partnerske organizacije iz Bosne i Hercegovine su: Udruženje za saradnju roditelja i škola u B i H, Media Plan Institut, Sarajevo, Centar za mentalno zdravlje, Zenica i Sarajevo. Projekat je finansijski podržao Generalni direktorat za proširenje Evropske komisije iz Brisela. 

Osnovni cilj ovog projekta je  borba protiv seksualnog  nasilja nad djecom. Članice mreže će kroz niz različitih aktivnosti raditi na povećaju svijesti  nastavnika, roditelja, djece, vlasti i šire javnosti o ovom globalno rastućem problemu.

U narednom periodu će centri za socijalnu zaštitu i mentalno zdravlje, novinarski istraživački centri te udruženja roditelja i nastavnika, uraditi detaljna istraživanja, svako u svojoj oblasti, kako bi se dobili precizni podaci  koji se odnose na seksualno nasilje  nad djecom u državama  za svaku od zemalja u kojima se projekat izvodi. 

Više informacija na  www.pandorasbox.rs/bih